Curriculum Vitae Rob Kaper

Dit is mijn curriculum vitae. Een ouderwets PDF bestand is verkrijgbaar op verzoek, maar dankzij @media print feitelijk overbodig.

NB: momenteel ben ik niet zoekende of beschikbaar. Recruiters mogen me benaderen, maar mijn antwoord is waarschijnlijk: probeer het een andere keer nog eens.

Een salarisindicatie is zeer wenselijk. Voor vacatures met een marktconform salaris dient mijn CV samengevat te worden als marktconforme kennis, ervaring en motivatie.

Personalia

Contactgegevens

Achtergrond

Op mijn achtste kreeg ik van mijn stiefvader een Commodore 64. Computeren werd direct één van mijn grootste hobbies. Inmiddels heb ik ruim twintig jaar professionele ervaring met systembeheer, programmeren en ontwikkelen, met internettoepassingen als rode draad.

Mijn primaire focus en kracht liggen bij Linux, PHP en aangelegen technologiën. Ik werk het beste in een team met het KISS-principe (Keep It Simple, Stupid) als filosofie, met ruimte en aandacht voor UIX verbeteringen en integraties/koppelingen met andere systemen.

Ik ben tevens actief geweest in open source communities en heb in mijn vrije tijd bijgedragen aan het opzetten, beheren en ondersteunen van diverse websites en applicaties (zie Activiteiten).

Werkervaring

November 2016 - heden

Systeem- en netwerkbeheerder bij Hogeschool Rotterdam.

Oktober 2016

Programmeur bij Pay.nl, een betalingsprovider voor o.a. webwinkels.

September 2015 - augustus 2016

Programmeur bij Care&Able/Trivium Lindenhof (nu: Enver) voor TICK, een intranetapplicatie voor de registratie van jeugdzorg en bijbehorende interne informatiestromen.

Juni 2011 - augustus 2015

Programmeur bij Peppered BV, leverancier van theaterwebsites. Hoofdprogrammeur voor de maatwerksites van onder andere Tivoli Vredenburg, De Doelen en Muziekgebouw, alsmede diverse bijgedragen geleverd aan diverse modules en opleveringen van het Blocks platform, een module gebaseerde website- en CMS-omgeving voor theaters zonder maatwerkbudget. Veel ervaring opgedaan met de koppeling met diverse kassasystemen (SRO, AURA, Ticketmatic) en betaalplatformen (iDEAL, Ogone).

April 2008 - mei 2011

Senior PHP developer en consultant bij Cygnet ECM (nu: Cygnet Cloud).

Bij Cygnet was ik hoofdverantwoordelijk voor de techniek achter een documentbeheersysteem, gebruikt in onder andere de trust sector.

Deze applicatie heb ik getransformeerd van een reeks simpele webformulieren naar een compleet interactieve website op Ajax-basis (gebaseerd op ExtJS), uitgebreid met e-mail en kalenderbeheer. Tevens heb ik een publieke JSON interface ontwikkeld voor koppelingen met externe applicaties, previews van documenten in de browser mogelijk gemaakt op basis van OpenOffice en diverse stukken legacy code met performance en security problemen verwijderd.

Juni 2006 - maart 2008

Senior software engineer bij Openlot/BWirelezz.

Bij Openlot ben ik verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling, uitrol en beheer van:

April 2004 - mei 2006

Software engineer bij Yarosa Entertainment.

Bij Yarosa was ik verantwoordelijk voor een breed aantal taken, van systeembeheer van het Linux server park tot het bedenken en in Perl ontwikkelen interactieve entertainment voor televisie en mobiele telefoons (HTTP, SMPP en SMS) voor klanten wereldwijd waaronder MTV Networks.

Juli 1999 - maart 2004

Software engineer bij Innovative Solutions in Media (nu: ISM eCompany).

In mijn eerste jaren bij ISM heb ik de e-commerce websites ontwikkeld en beheerd van onder andere boekenketen Bruna en politieke partij CDA. Primaire taken waren het schrijven van PHP code en het beheer van PostgreSQL en MySQL databases, alsmede systeembeheer van de diverse servers.

Vanaf zomer 2000 heb ik mij geconcentreerd op systeembeheer van onze verzameling Linux servers (mail, DNS, firewall) in samenwerking met de beheerders van de Windows 2000 web servers. Voor multimediaketen Free Record Shop hebben we samen een load balancing cluster in Linux opgeleverd.

Januari 1998 - juli 1998

Via Randstad Uitzendbureau heb ik voor de GGD Zuidhollandse Eilanden alle interne formulieren geinventariseerd en gedigitaliseerd naar Microsoft Word templates.

Maart 1996 - september 1996

Via Marketique Eindhoven heb tijdelijk op de CD-I helpdesk gewerkt. Vervolgens heb ik in opdracht van Philips diverse Internet afbeeldingen gedownload en geïndexeerd voor het samenstellen van een offline cache. Deze werd op disc meegeleverd met de Internet browser op Philips' CD-Interactive platform om bandbreedte te besparen.

Opleidingen

September 1997 - juni 2004

Digitale Communicatie, Hogeschool Utrecht.

(Destijds School voor Communicatiesystemen).

September 1995 - december 1996

Technische Informatica en Technische Wiskunde, Technische Universiteit Eindhoven.

September 1989 - juni 1995

VWO-Gymnasium, Emmaus College Rotterdam en Maerlant College Brielle.

Certificaten

Vaardigheden

Mijn specialiteiten en voorkeuren liggen bij de volgende technologiën en toepassingen:

Debian heeft mijn voorkeur als Linux distributie, al ben ik opgegroeid met Slackware.

Verder ben ik bekwaam in de volgende programmeertalen:

De volgende applicaties en concepten:

Talen

Activiteiten

December 2022 - heden

Bedenker en ontwikkelaar van Futunk, een website voor hardlopers.

November 2010 - juli 2012

Onderdeel van het team achter Lowlands fansite Lowlove, met de nadruk op programmeeractiviteiten.

November 1995 - oktober 2004

Hoofdprogrammeur en bedenker van diverse open source projecten, mede-ontwikkelaar van KDE (één van de grootste grafische interfaces voor UNIX desktops). Voor KDE was ik actief lid van de KDE e.V. stichting gericht op de financiële, juridische en organisatorische aspecten van een groot open source project.

December 1995 - oktober 1996

Bestuurslid van studenten computerorganisatie MCGV Stack te Eindhoven, als eindredacteur van de (digitale) nieuwsbrief en periodieken.

Oktober 1995 - augustus 1995

Lid van het eerstejaarsbestuur van studentenorganisatie ESV Demos, Eindhoven.

Hobbies, interesses en eigenaardigheden