Software en Projecten

Als ICT'er en programmeur speel ik al ruim vijfentwintig jaar op internet. Voor mijn werk wissel ik door de jaren heen af tussen web development en systeembeheer, privé ben ik met beiden actief aan de slag.

Al die aandacht voor techniek zorgt er voor dat content schrijven altijd een beetje achterblijft, ik schrijf blijkbaar liever code dan stukjes tekst. De projecten waar ik aan werk zijn an sich wél een prima onderwerp om toch iets te melden op mijn website.

Lang geleden schreef ik zoveel code in mijn vrije tijd dat hier een enorme lijst had gestaan, van handige shell scriptjes tot en met een compleet on-line bordspel voor KDE, Atlantik. De lijst is nu flink wat korter, omdat andere hobbies ook tijd verdienen.

Scripts

Projecten

Momenteel heb ik slechts twee noemenswaardige hobbyprojecten:

Hoewel de broncode van Kiki publiek beschikbaar is, zijn beide projecten wta betreft ontwikkeling voornamelijk voor mijzelf.

Voormalige projecten

  • Atlantik, een KDE bordspel in de stijl van Monopoly.
  • Uptimed, een daemon om de uptime records van een server bij te houden en weer te geven.
Atlantik icon

Beide open-source projecten waren standaard onderdeel van praktisch alle Linux disributies en de bijdrages aan KDE hebben zelfs een interview in Trouw opgeleverd.